Поводом Дана победе сутра ће у Београду бити одржан марш Бесмртног пука, а Огњен Пантовић, члан Управног одбора фондације Бесмртни пук, која је један од организатора, позвао је све Београђане да се придруже шетњи и одају почаст славним прецима који су се увек борили и бранили наше право на слободу.

Сутра славимо и сећамо се наших славних предака који су ослобађали Србију у Првом и Другом светску рату, сећамо се и наших хероја који су се у ратовима деведесетих година и на нашем Косову и Метохији одупрли нападима вишеструко јачих непријатеља, рекао је Пантовић.

Шетња Бесмртног пука почеће у 17.00 часова испред Споменика ослободиоцима Београда, а кретаће се Рузвелтовом улицом до Вуковог споменика, па кроз Булевар краља Александра до Скупштине Града Београда, где ће бити приређен културно – уметнички програм, који ће извести уметници из Русије и Србије.

Након културно – уметничког програма, на отвореном ће бити приказан филм “Балканска међа”, који је Милош Биковић уступио Фондацији Бесмртни пук. Што се тиче старијих суграђана, Пантовић каже да су ове године за њих омогућили превоз до Споменика ослободиоцима Београда, као и назад, а више информација о превозу могу се пронаћи на сајту бесмртнипук.рс, као и на сајтовима градских београдских општина.

Испред Споменика ослободиоцима Београда волонтери Фондације ће организовати неколико пултова, а на једном од њих учесници марша ће моћи да донесу фотографије својих предака који су учествовали у једном од ослободилачких ратова, које ће волонтери залепити на “лопатице” да би могли да их носе током шетње.