Председник Одбора манифестације Бесмртни пук, министар Ненад Поповић, истакао је данас да та манифестација има патриотски значај.

“Треба да се сетимо наших бака и дека који су освојили слободу, који су се борили против највеће немани у 20. веку – против фашизма, против нацистичке Немачке, против нацистичке Хрватске, против балиста на Косову”, рекао је за РТС Поповић.

“Заједнички данас славе и Русија и Србија… наше баке и деке дали су херојски животе да би ми данас живели мирно и безбедно”, истакао је Поповић.

“Србија и Русија победници су у Другом светском рату, наша деца треба да знају да смо ми поколења наших бака и дека који су били победници и хероји”, рекао је Поповић.

Он је истакао да је “овај смисао веома важан данас, поготово данас када постоје покушаји да се историја прекроји, да се жртве, а то смо ми и Руси, прикажу као џелати, а џелати, а то су нацисти, да се покажу као хероји”.

“Ми никада нећемо дозволити ревизију историје”, нагласио је Поповић и подсетио да су Србија и Русија увек биле антифашитичке и да су заједно ослободиле целу Европу са европским савезницима.

Између осталих, за манифестацију су много учинили Козаци, Ноћни вукови, Град Београд, Руски дом, рекао је Поповић и позвао Београђане да дођу на дефиле Бесмртног пука с фотографијама својих бака и деда.

Поповић је навео да ће данас на манифестацији бити Константин Косачов и Валериј Рјазански, чланови Савета Федерације Федералне скупштине Русије, који су дошли, како каже Поповић, да буду са својом браћом и тако ћемо послати поруку да смо били заједно у Другом светском рату и да ћемо бити заједно и у будућности.