Београд, 07. мај 2020. – Поводом обележавања 75. годишњице од Велике победе у Другом светском рату, српски и руски државни званичници и ратни ветерани говориће о 9. мају – Дану победе, као и о политичким рефлексијама овог важног датума у садашњости, на међународној онлајн конференцији „Поклонимо се херојима“, која ће бити одржана преко „видео моста“ Београда и Москве у петак, 08. маја, са почетком у 12 сати.

На конференцији ће учествовати, са српске стране, Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој и председник Фондације ”Бесмртни пук”, Никола Селаковић, генерални секретар председника Републике Србије, Горан Весић, заменик градоначелника Београда, Мила Ђорић, ветеран, борац Треће санџачке бригаде, док ће са руске стране учествовати Константин Косачов, председник Одбора за спољне послове Савета Федерације Русије, Александар Боцан-Харченко, амбасадор Русије у Србији, Елеонора Митрофанова, руководилац руске федералне агенције Россотрудничевство, Сергеј Черјомин, министар у Влади Града Москве и шеф Департмана за међународну сарадњу, Артјом Хуторској, руководилац Извршног комитета међународне манифестације ”Бесмртни пук” и Надежда Кушченкова, директорка Руског центра за науку и културу у Београду. Модератор конференције биће Љубинка Милинчић, главни и одговорни уредник Интернет портала Спутник.

Организатори конференције су Фондација Бесмртни пук, Град Београд и Руски центар за науку и културу у Београду.

Организатори позивају грађане да пошаљу питања за учеснике конференције на адресу електронске поште: pobeda@ruskidom.rs.

Међународна онлајн конференција „Поклонимо се херојима“ биће директно преношена на Фејсбук страницама Бесмртни пук Србија (@besmrtnipuksrbija) и Спутник Србија (@rs.sputniknews).